Csapatépítés másként: PowerPoint helyett társadalmi felelősségvállalás

A társadalom igényeinek, érdekeinek figyelembevétele kiemelt fontosságú az Opus Multiservice Kft. és Opus Magnum Kft. számára, ahol a csapatépítők nem csupán egy teremben, a kivetítő előtt zajlanak, hanem olyan karitatív munka keretein belül, amivel másoknak segíthetnek.

Kendli Jácint, ügyvezető igazgató úr fontosnak tartja, hogy ne csak észre vegyük, de reagáljunk is a szűkebb, és akár a tágabb környezetünkben élők szükségleteire. Vallja, az által, hogy segítséget nyújtunk egymás életének szebbé, könnyebbé tételében, elöljáró példák lehetünk a következő generáció számára.

Csapatépítés, amin mindenki szívesen részt vett

Az Opus Multiservice Kft. és az Opus Magnum Kft. 2019 októberében nem a hagyományos csapatépítést választotta, helyette úgy döntöttek, olyan munkával töltik a napot, amivel másoknak segíthetnek, és örömet tudnak szerezni. Mivel a csapatépítésre Szigetmonostoron került sor, felkutatták a segítséget szívesen fogadó környékbeli iskolákat, végül a választás a Zöldszigeti Művészeti Általános Iskolára esett.

A társadalmi felelősségvállalás keretein belül faültetést és a gyerekeket ösztönző, inspiráló üzenetek, idézetek kihelyezését vállalták az iskola területén. Utóbbival nemcsak a tanulók motivációját segítették elő, hanem az épület lépcsőjét is színessé, vidámmá tették. Az idézeteket előre egyeztették a tanárokkal, hogy azok illeszkedjenek az iskola szellemiségéhez, a faültetésbe pedig szakértőt is bevontak: pontosan utánajártak, milyen fafajta az, ami a leginkább szolgálná a gyerekek komfortérzetét. A kertésszel történt megbeszélés után gömbjuhart ajándékoztak az iskolának: ez a fafajta gyorsan nő, és a nagy melegben hűsítő árnyékot ad.

Az iskola igazgatója, Szente Gyula örömmel vette a segítséget és a felajánlást, hiszen a motivációs matricákat eleve jó ötletnek gondolta, de elmondása szerint a kivitelezést nem tudták volna egyedül megoldani a kollegákkal. A faültetést is szívesen fogadta, mivel az iskolaudvaron kevés fa állt:

„A faültetés nagy örömmel töltött el. Nagyon meleg napjaink vannak néha az udvaron megfelelő árnyék nélkül, ahogy a termekben is. Minden fa szívesen látott társ az udvaron.”

Példa a következő generáció számára

Az előkészületeket, egyeztetéseket követően az iskola felkészült a cég dolgozóinak érkezésére, a munkatársak izgatottan várták a napot, amikor szebbé varázsolhatnak egy iskolát. A tanárok és a gyerekek üdítőkkel, süteményekkel fogadták az érkező segítőket: a faültetésben az Opus Multiservice Kft. és Opus Magnum Kft. majdnem 50 fővel képviseltette magát, és nem volt olyan, aki ne teljes erőbedobással végezte volna a feladatát. Körülbelül 2 óra elteltével az iskola udvarán már 3 fával több állt, és az iskola lépcsője is egészen új, vidám külsőt kapott a motivációs idézetekkel teli, színes matricáknak köszönhetően.

A nyüzsgő gyereksereg számára azonban nem csupán az iskola újult meg: arra is láthattak példát, milyen az, amikor több ember, egy egész cégcsoport minden dolgozója együttesen, önzetlenül segít. Az iskola igazgatója számára is fontos, hogy jó példát mutassunk a következő generáció számára:

„Hálás köszönet a tanulók és kollégák nevében Kendli Jácint ügyvezető igazgató úrnak a program megvalósulásáért. Köszönjük a példát és a pozitív gondolatokat, amelyeket a lépcsőfokok mutatnak, amelyek üzenete mindennap eléri diákjainkat. Az önzetlen cselekvés opusa beírta a céget Iskolánk történetébe!”

Aktuális

 • Összes
 • CSR
 • Csapatépítés másként: PowerPoint helyett társadalmi felelősségvállalás A társadalom igényeinek, érdekeinek figyelembevétele kiemelt fontosságú az Opus
  Read More
  • CSR
 • Rászorulók támogatására

  Rászorulók támogatására

  Üzleti ajándékok kiválasztása során kiemelt figyelem a rászorulók támogatására
  • CSR
 • MATISZ Bethesda

  MATISZ Bethesda

  Vöröskereszt
  • CSR
Még több hír Összes betöltéséhez tartsa nyomva a SHIFT-et

Kapcsolat

Cím: 1139 Budapest, Váci út 91.  
Telefon: +36 30 676 1975
Ajánlatkérés: sales@opus-kft.hu

Partnereink

 • 1

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.